tiistai 3. joulukuuta 2013

Glögin kaverit



 Tein tänään "koevedokset" äitini huomisiin näyttelynavajaisiin. Äiti pyysi siis leipomaan jotain suolaista piirakkaa joka olisi helppo syödä sormin, mutta olin huomannut jossain lehdessä (selvisi, että Unelmien Talo&Koti -lehdessä, kun aloin pläräilemään) kivan ohjeen pikkusuolaisille. Pitihän niitä sitten kokeilla ja vähän soveltaakin toki. ;)



Olen siis vähän muunnellut ohjetta, mutta toinen versio on lähes identtinen alkuperäisen kanssa. Ensin sulatetaan lehtitaikinalevyt ja leikataan suht ohuita siivuja punasipulista, artisokan sydämistä, kirsikkatomaatista ja aurinkokuivatusta tomaatista.

Versio1: Leikkaa sulanut lehtitaikinalevy 8 osaan, pistele haarukalla ettei kohoa ihan niin paljon. Sipaise jokaiselle palalle ohuesti punaista pestoa (minä käytin Lidlin paprika-ricottapestoa), laita palalle jotain aiemmin viipaloiduista aineksista. Ripottele päälle hieman juustoraastetta, tuoretta rosmariinia ja sormisuolaa. Paista 225 asteessa alatasolla n. 9minuuttia, kunnes pinta saa väriä.

Versio2: Tee muutoin samoin kuin versio1, mutta sipaise peston sijasta hunajaa äläkä laita juustoraastetta. Tämä siis lähempänä alkuperäistä ohjetta, kasviksia olen lisännyt. (Tosin alkup. ohjeessa on mainittu tarpeissa hunaja, mutta itse ohjeessa ei lue mihin sitä tulee. ;) Päättelin että kasvisten alle.. )

Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Helposti valmistuvia, täydellisen kokoisia suupaloja (avajaisiin tai) mihin tahansa illanistujaisiin glögin kaveriksi! Suosittelen! :)

Laura

p.s. lautasliinat ja keittiöpyyhe löytyivät Clas Ohlsonilta, aika kivoja ja edullisia mielestäni! :)

2 kommenttia:

  1. Nam, näyttää ja kuulostaa herkullisilta! :) Kivoja löytöjä ohlsonilta, pitäisi itsekin poiketa siellä joku päivä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poikkea ihmeessä, siellä on vaikka mitä kivaa joulutavaraa! :)

      Tänään tein 112kpl noita pikkusuolaisia, hih! Ihan kohta lähdetään avajaisiin. :)

      Poista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!