tiistai 15. huhtikuuta 2014

Pääsiäismuffinit

Viime sunnuntaina äitini ja isäni kävi meillä kylässä. Palauttivat yökylään jääneen isoveljen. Halusin leipoa jotain "pääsiäismäistä" ja muffineita erityisesti, sillä halusin myös testata Lidlistä ostamiani silikonisia muffinivuokia. En löytänyt mitään kivaa ohjetta ihan sinällään niin muuntelin jostain löytämääni vaniljaista muffiniohjetta. Samalla muffineista tuli maidottomia.



Pääsiäismuffinit sitruunakermalla

125g margariinia (jos haluat maidottomia niin valitse esim. Llaktoositon flora, se on myös maidoton)
150g sokeria
3 munaa
200g jauhoja
1,5tl leivinjauhetta
reilu tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Purkki mangopilttiä

Ihan ensiksi uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen mangopiltin kanssa esim. puulusikalla sekoittaen. 
Jaa taikina muffinivuokiin, tämä riitti hyvin 12 vuokaan. Kuten näkyy, täytin melko täyteen, nätisti nousi. Paista n. 20 minuuttia kypsiksi. Kun jäähtyivät niin siirsin silikonivuoista paperisiin, ihan vaan ulkonäkösyistä. ;)

Kuorrutteeseen tuli purkki laktoositonta vispikermaa sekä yhden sitruunan kuori raatsettuna. Keltainen osa siis luonnollisesti. ;) Ja tässä vaiheessa eivät ole enää maidottomia, mutta nämä voi kuorruttaa vaikka tomusokerikuorrutteellakin. :) Koristelin vielä Pupujussin kevätrakeilla ja sokerirakeilla.



Mango ei kyllä paljon maistunut, mutta kuorrutteen sitruuna maistui ihanasti! Koostumus oli myös ihanan kuohkea ja pehmeä. :) 

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!