tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kummitytön sateenkaarikakku






Viime sunnuntaina vietettiin toiseksi vanhimman kummityttöni synttäreitä. Tein lasten synttäreille viime syksynä sateenkaarikakun ja sieltä kummityttöni oli keksinyt että hän haluaisi omille synttäreilleen sellaisen myös. Ja tokihan tämä kummi halusi toiveen toteuttaa. :)

Kakkupohja-välit (punaisen, oranssin, vihreän ja lilan) värjäsin ja paistoin erikseen kakkuvuoassa. Väleihin tuli vaaleanpunainen vadelmatäyte (vaniljarahkaa, kermavaahtoa, vadelmaa kiehautettuna hyytelösökerin kera ja hieman liivatetta), keltainen sitruunatäyte (sitruunarahkaa, kermavaahtoa, sitruunan mehu ja kuori kiehautettuna hyytelösokerin kera) ja sininen täyte (vaniljarahkaa ja kermavaahtoa). Väreinä käytin dr.Oetkerin värejä. Pohjana oli siis 6 munan sokerikakkupohja jonka jaoin mahdollisimman tarkkaan 4 osaan. Väriaine tekee kakkupohjista hieman tahmeat joten kun kakun ottaa uunista kannattaa se heti kumota sokeroidulle leivinpaperille (kuten kääretorttupohja) ja hetkisen kuluttua kääntää se uudelleen sokeroidulle leivinpaperille. Muuten pohja tarttuu. Pohjia ei tarvitse myöskään kostuttaa kasaamisvaiheessa, jonka minä tein siis edeltävänä päivänä.

Päällystin kakun sokerimassalla. Kakkuun meni melkein kilo valkoista massaa, jota värjäilin samoilla väreillä kuin kakun sisältöäkin. Ensin isomman palan hennon siniseksi, sitten pienemmät sateenkaaren väreillä. Valkoista jätin pilviksi. Kakkua ei kannata peittää koristelun jälkeen, sillä sokerimassa voi alkaa ns. hikoilemaan.

Ihan onnsitunut kakku, vaikka ajatus alunperin oli vähän erilainen ulkomuodon suhteen. Mutta päivänsankari oli tyytyväinen ja maku melkoisen hyvä. niin olen sitten tyytyväinen minäkin! :)

Laura

6 kommenttia:

  1. Wau, tosi hieno kakku! Olet tehnyt ison työ. Varmasti oli kummityttö onnellinen kakusta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Olihan siinä hommaa mutta työ palkitsi kyllä sitten! :)

      Poista
  2. Näyttääpä tosiaan ihanalle ja varsin työläälle :O ihana kummit!

    VastaaPoista
  3. Vitsit kun olet tehnyt kivan kakun!!!!! :) Vastaan haasteeseen pian ja laitan myös jotain kivaa muistiaista tulemaan kun huristan postille päin!! Malta hetki ;)

    VastaaPoista
  4. No voi nenä, jotain nyt jumittaa puhelin eikä bloggeri anna vastata teille nyt erikseen, joten kiitän teitä kauniisti yhdessä! :) p.s. Katja, ei mitään kiirettä ja en nyt tiedä tuosta muistiaisesta kun itse jatkoin haastetta vähän puolittain vaan... :)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun jätät viestin käynnistäsi!